Ako sreća krene OD tebe LIČNO, onda ćeš se uvijek osjećati ODLIČNO.

Dr Kenan Crnkic

O osnivaču

Kenan Crnkić je autor internacionalnih bestelera o uspjehu  “7 tajni uspjeha”,  sreći “Pazi kojeg vuka hraniš”  i životu “Nadživjeti život”.

Njegova prva knjiga ”7 tajni uspjeha”, kao jednostavan i praktičan vodič do uspjeha, izazvala je svojevrsnu senzaciju, oborila sve rekorde prodaje, u roku od samo 10 dana od izdavanja izbila na prvo mjesto, a u prvoj godini doživjela svoje nevjerovatno 10. jubilarno izdanje.

Knjiga, znakovitog naziva ”Pazi kojeg Vuka hraniš” druga je knjiga ovog iznimno popularnog autora, napisana sada već prepoznatljivim stilom koji odiše lakoćom čitanja istovremeno proizvodeći neki neobićni oblik instant motivacije i zadovoljstva. Ovo je knjiga o sreći. Kako je pronaći, postići i trajno zadržati u našim životima. Ova knjiga nezapamćenom brzinom stekla je status balkanskog bestselera.

“Nadživjeti Život” vrhunac je trilogije život – sreća – uspjeh, pisane sada već prepoznatljivim stilom koji odiše jednostavnošću, inspiracijom i lakoćom čitanja. Ova knjiga daje odgovore na vječita životna pitanja kao što su: kako se nositi sa problemima i iskušenjima, uvredama i ogovaranjima, izdajama i razočarenjima, prijateljima i neprijateljima. Kako prepoznati istinsko dobro i skriveno zlo, razlikovati cijenu od prave vrijednosti, kako upravljati promjenama i donositi mudre odluke. Otkrijte koja je to investicija najsigurnija a istovremeno donosi najveći povrat. Spoznajte zašto je samo nesigurnost sigurna, zbog čega Bogu vjerovati a ljude provjeravati. Zašto zaboraviti i kada oprostiti, te zašto je tvoje samo ono što daš…

Sa više od 300.000 prodatih knjiga smatra se daleko najprodavanijim autorom ovakve vrste literature u široj regiji Jugositočne Europe.

Pored ogromnog uspjeha u samoj regiji, Dr Kenan Crnkić kao jedini autor sa ovih prostora sa engleskim izdanjem svojih knjiga pozicionirao se na prvo mjesto u oblasti motivacije i ličnog uspjeha na najvećoj svjetskoj platformi za prodaju knjiga Amazon.

Njegove knjige i radovi prevedeni su na veći broj stranih jezika te na Brajevo pismo.

Doktor je ekonomskih nauka i profesor na katedri za biznis i menadžment poznatog Webster Univerzitetu u Beču. U teorijskom smislu školovao se na brojnim univerzitetima u zemlji i inostranstvu, a specijalističke studije uspješno je okončao i na prestižnoj Harvard Business School Sjedinjene Američke Države.

Uporedo sa sticanjem znanja putem formalnog sistema obrazovanja kontinuirano je radio počevši svoju karijeru kao obični službenik da bi na osnovu svojih rezultata bivao promovisan na više i odgovornije menadžerske funkcije a na samom vrhuncu svoje karijere, u praktičnom smislu dr Crnkić uspješno je rukovodio multimilionskim korporacijama i fondacijama u privatnom, ali i državnom vlasništvu.

Objavio je zapažen broj stručnih i naučnih radova, univerzitetsku knjigu iz domena strateškog preduzetništva, te međunarodnu monografiju koja je u saradnji sa Universidad Autonoma de Madrid objavljena na engleskom i španskom jeziku.

Po svojoj stručnosti postao je prepoznatljiv i visoko cijenjen kako u domaćim tako i međunarodnim krugovima, pa tako obnaša značajan broj funkcija u upravnim, savjetodavnim i stručnim odborima, a u dva navrata obnašao je i funkciju potpredsjednika Europskog komiteta za poduzetništvo.

Dr Kenan Crnkić

Dr Kenan Crnkic certificirani je John Maxwell High-Performance Coach

(koji intenzivno pomaže nekim od najuspješnijih imena iz oblasti biznisa, estrade i sporta), predavač i transformacijski govornik, te je jedna od rijetkih osoba sa ovih prostora koja internacionalno nastupa zajedno sa najvećim zvjezdama ove industrije

Njegovu bogatu biografiju ukrašava veliki broj prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima djelovanja, kao što su privredna ličnost godine (2006), menadžer decenije za Jugoistočnu i Centralnu Evropu (2010), specijalna nagrada koja mu je 2012.godine dodijeljena od strane Sokratovog komiteta sa sjedištem u Oxfordu, Velika Britanija, za poseban doprinos u nauci, Zlatna povelja ”Linus Pauling”, s Plaketom i Zlatnom značkom, koju dodjeljuje Internacionalna liga humanista (2013) i mnoge druge. Između ostalih, dobitnik je i američke književne nagrade „Bookvana 2017“ kao laureat odnosno knjiga pobjednik u kategoriji motivacije i personalnog rasta i razvoja.

Zbog činjenice, da se primarno u misiji promovisanja fenomena uspjeha i sreće, kontinuirano kao zapažen sagovornik pojavljuje na skoro svim značajnijim medijima i simpozijima u široj regiji, efektno prenoseći na prepoznatljiv, često nekonvencionalan, jednostavan, ali i izrazito nadahnut način, ključna zapažanja, poruke i savjete, kao i podatka da njegove besplatne sedmične blogove i motivirajuće sadržaje svakodnevno putem same web stranice ili popularnih društvenih mreža i kanala kombinirano prati preko 300 hiljada ljudi i fanova različitih profila, Kenan Crnkić sa punim pravom percipira se kao pionir motivacione literature te jedno od najpoznatijih ali i najuticajnijih imena u široj, poslovnoj te akademskoj javnosti jugoistočne Evrope.

Rođen je 7.8.1977.godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.